De collectie sieraden, armbanden, kettingen en tassen uit India

Deze kleurrijke collectie armbanden, oorbellen, kettingen en tassen uit India heeft net zo'n mooi kleurenpalet als India zelf. De schitterende edelstenen met de vele verschillende tinten zijn het stralende middelpunt van deze sieradencollectie. Wat dacht je van de prachtige hangers met de opvallende edelstenen van saffier, robijn of smaragd of van de kleurrijke oorbellen met een oriëntaals tintje. Kortom, een mooie collectie sieraden voor iedereen die van kleuren houdt.

Damestassen / Speciale handgemaakte portefeuilles met kralen

Bead / Zari is een kralenwerk waarbij naald en draad worden gebruikt om kralen aan de stof te bevestigen. De kunstenaar maakt eerst een tekening op boterdocument. Het papier wordt vervolgens op fluweel of satijn geplaatst. Een oplossing van kalkpoeder en kerosine wordt op de tekening aangebracht en sijpelt door het papier, waardoor een afdruk van de tekening op de stof wordt gemaakt. De stof wordt vervolgens op een vierkant frame (een zogenaamde "ada") gespannen, waarna het fijne kralenwerk wordt aangebracht.

Geschiedenis

De portefeuilles uit Bhopal (India) staan ​​bekend om de prachtige ontwerpen met een Perzisch tintje. De techniek stamt uit het begin van de tribale cultuur, waarin prachtige ornamenten uit hout, schelpen, metaal, ivoor en botten werden gemaakt.